Wednesday, February 20, 2008

Politiek

Peiling: 57 procent wil dat Verhofstadt doorgaat na Pasen

19/02/2008 19:39

Volgens een peiling op vraag van RTL-TVi en Le Soir Magazine hoopt 57 procent van de Belgen dat Guy Verhofstadt na 23 maart premier blijft. Voor 23 procent moet Yves Leterme, zoals gepland, de fakkel overnemen.

Verhofstadt krijgt de steun van 75 procent van de Franstaligen en 45 procent van de Nederlandstaligen. Zes procent van de Franstaligen en 38 procent van de Nederlandstaligen hebben een voorkeur voor Leterme. Voorts is 44 procent van de bevraagden voorstander of eerder voorstander van vervroegde verkiezingen. Dat geldt voor 55 procent van de Franstaligen en 37 procent van de Nederlandstaligen. De helft van het panel pleit voor de voortzetting van de interim-regering tot juni 2009. Het gaat om 66 procent van de Franstaligen en 40 procent van de Nederlandstaligen. De peiling werd telefonisch uitgevoerd op 12 en 13 februari, dus voor Leterme in het ziekenhuis werd opgenomen, bij 1.002 Belgen: 501 Franstaligen en evenveel Nederlandstaligen. De maximale foutenmarge bedraagt 3,1 procent. (TIP)

Al die regeringzever begint tegen te steken, en dan gaan die kiwi's nog eens tegendraads doen, en een nieuwe discusie starten over wie er nu moet premier worden....
Nu ja, ik geloof dat bericht niet tot ik letterlijk de vraga te zien krijg die ze die mensen over de telefoon gesteld hebben.
Weer eens een prachtig voorbeeld van cijfers naa ru hand draaien, me dunkt...
Anyhow, voer voor wiskundingen.
Waar het op neerkomt is dat ik vind dat ze eens mogen stoppen met zeveren en daadwerkelijk eens iets DOEN. tedomme.


No comments: